23 Aralık 2009 Çarşamba

spagetti yerim seniiiiii...



Un kurabiyesi aşeren bünyem soluğu mutfakta alınca ortaya çokkkk alakasız bir şey çıktı. Bu benim un kurabiyesi aşkımı dindirdi mi? Tabiki de hayır, en kısa zamanda kendisiyle kavuşmam dileğiyle:) Onun yerine enfess soslu spagetti var, yer misiniz?

Tarife geçecek olursak makarnayı bildiğimiz haşlıyoruz işte :) Sosundan bahsedelim, gerçi çok farklı bir tarif değil uydur kaydır bir şey oldu, ama lezzetli :)

-5 orta boy domates
-1 orta boy soğan
-1 çarliston biber
- 1 sivri biber
-3-4 diş sarımsak
-zeytinyağ

-tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik,nane
-1 küp kesme şeker
-yarım yemek kaşığı domates salçası
-maydonoz
-üstüne tabiki de kaşar peyniri rendesi

Zeytinyağını tavaya alıp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz, tohumlarını çıkartıp yuvarlak doğradığımız biberleri soğanın içine katıyoruz, bir kaç dakika beraber döndürüp rendelediğimiz domatesleri ve salçayı katıyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp, tuz,şeker ve baharatlarla beraber soğanlara ilave ediyoruz. Sos suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ocaktan almadan önce maydonozları ince ince kıyıp içine ekliyoruz.

Servis yaparken üstüne olmazsa olmaz kaşar peyniri rendesini de ekledik mi hımmmm değmeyin keyfimize:) (sosa normalde ben defne yaprağı da koyuyorum enfes oluyor ama evde kalmadığı için bu sefer idare ettik:)


1 yorum:

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın