22 Mayıs 2013 Çarşamba

Bioderma Photoderm Max Ultra Fluide SPF 50+



Yaz ayları geldi çattı ve tabi ki güneşin zararlı etkilerinden korunma mevsimi. Havaların ısınmasıyla güneş koruyucu ürünlerin acaba hangisini kullansam, cildime zarar vermez, sivilce yapmaz diye de kara kara düşünüyoruz tabi. 
Ben tercihimi sevdiğim bir marka olan Bioderma' dan yana kullandım fakat çok araştırmadan, hazır puanım da varken aceleyle aldığım bir ürün olduğu için bazı dezavantajlı durumlar yaşıyorum.
Ürün karma ve yağlı ciltler için olmasına rağmen benim cildim de yapısı gereği çook fazla parlama yapmakta. 




Ürün oldukça akışkan, gördüğünüz gibi ben ambalajı göstermek adına fotoğraf çekerken sıkmıyor olmama rağmen üründen bir kaç damla damladı. Kullanırken çok dikkat etmek gerekiyor. Ben renkli olanı tercih etmişim alırken ama neden böyle bir tercih yapmışım şu an hiç bilmiyorum, çünkü ürün benim cildime göre çok turuncu kalıyor.






Son fotoğrafta da görüldüğü gibi ürün epey parlaklık veriyor.
Ürün cildim de hiç bir iritasyona sebep olmadı, yada sivilce oluşmadı. Ürünün yüksek koruyucu özelliğinden yana hiç şüphem yok, aynı zamanda suya dayanıklı. Kullanım ömrü 9 ay. 

Parlamadan benim gibi hoşlanmıyorsanız karma ve yağlı ciltlere tavsiye edemeyeceğim bir ürün. Ama cildime verdiği parlaklık hoşuma gider derseniz hiç durmayın alın. Aynı ürünün renksiz olanı da var, sanırım onu seçmek daha mantıklı olurmuş çünkü ben kış aylarında kullanamadım bu ürünü çok koyu kaldığı için cildime. Ama yazın hafif bronzlaşmış ciltle uyum sağlayabilir.

Kısacası yeni bir güneş koruyucu krem aramaktayım, mat bitişli, parlama yapmayacak  ve mümkünse renksiz :) Bu konuda ki önerilerinizi merakla bekliyorum.

8 yorum:

  1. Bioderma'nın bu kremi bende de yağlanma yaptı(karma ciltliyim) Allah'tan testerıydı kullandığım.Yüksek faktörlü koruyucular genellikle parlama yapıyor.Clinique supercity block tamamen mat diyemem ama bende çok hafif parlama yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sanırım bundan sonra tester denemeliyim önce, istediğim matlıkta bir ürün bulamazsam clinique deneyeceğim teşekkürler

      Sil
  2. la roche posayın 50 faktörlüsünü kullanıyorum memnunum, sivilce, parlama yağlanma vs yapmıyor, yalnız beyaz renki olduğu için iyice cilde yedirilmesi lazım tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La roche posayin kullanıp memnun kalmadığım ürünü olmadı aslında tester alıp denemeliyim çok teşekkürler

      Sil
  3. Ben bir dönem güneşe karşı hassasiyet yaşadığımda doktorum babenin 50 faktörlü güneş koruyucunu önermişti oldukça memnun kaldım. Bende bir süredir bioderma kullanıyorum sanırım babeye geri dönücem;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babe hic bir ürün denemedim bu güne kadar ama eczane ürünlerinden olduğu için merak ettiklerim arasındadır :) not aldım bunu da teşekkürler :)

      Sil
  4. ben kuru ciltliyim, bende bile yağlı iğrenç bir his bırakıyor bir türlü de gitmiyor. 9 ayı geçirdiğim için olacak, artık beyaz buton da yapmaya başladı.
    lancome 50 faktör kremi de çok iyiydi ama gereksiz pahalı olduğu için bir daha almadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ciltli olmana rağmen o kadar yağlanma yapmasına şaşırdım. Bu gibi ürünlerin ve kozmetiklerin kullanım sürelerine dikkat etmek lazım ciltte iritasyona neden olabilir diye korkuyorum ben ee ürün de özelliğini kaybediyor tabi.

      Sil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın