21 Mart 2013 Perşembe

El Kremi Çılgınlığı





         Gördüğünüz gibi el kremlerine karşı bir zaafım var. Son zamanlarda kendimi tutmaya çalışıp elimdekileri bitirmeye çalışıyorum açıkçası. Çünküü aklımda denemediğim başka kremler var :) El kremlerine karşı ilgimin en önemli sebebi de malum kış aylarında ellerimin fazlasıyla kuruması, özellikle son bir kaç yıldır çok daha hassaslaştı sanki o yüzden her yeni kreme bir ümitle sarılıyorum. Fotoğraflarda olmayan i love serisinden strawberries&milkshake el kremi de çantalarımın birinde olsa gerek bulamadım. Birde yakın zamanda bitirdiğim The Body Shop'un kenevir el kremi vardı ki o kesinlikle favorilerim arasında.   


Önceliği favorim olan TBS Hemp Hand Protector Kenevir el kremine veriyorum. Kokusu ağır evet ama ellerimi bu kadar güzel yumuşatan başka bir krem henüz bulamadım. İçeriğindeki nem tutucu gliserin ve lanolin bunları sağlıyormuş. Tırnak dipleri ve kenarlarında düzenli olarak kullandığında da farkı göreceksiniz. Zaten The Body Shop' un her zaman çok satan ürünleri arasında olduğundan da ne kadar iyi olduğunu tahmin edebiliyoruz.Kış aylarında benim gibi çok kuruyan ve aşırı neme ihtiyaç duyan elleriniz varsa aradığınız el kremi bu olabilir kesinlikle denemelisiniz.




Nivea' nın tüm el kremlerini kullanmıştım zamanında ama aralarından sıyrılıp gönlümü fetheden bu oldu. Kuru ve çatlamış elleri anında rahatlatır dediği gibi gerçekten ilk sürdüğünüzde rahatlattığını hissediyorsunuz. Yapısı yoğun ama emilimi gerçekten güzel. Kokusu da oldukça hafif.




Neutrogena (parfümsüz) kuru ve çatlamış ellerin kurtarıcı el kremlerinden biri. İçeriği gliserin ile zenginleştirilmiş olduğundan güzel bir yumuşaklık sağlıyor fakat bu kremin yapısı kullandığım kremler arasında en yoğun olanı. Kremi tüpten sıkmak ve ele yedirmek biraz güç olsa da vaad ettiklerini sağlıyor.




Bioderma' nın severek kullandığım bir çok ürünü oldu fakat bu el kremini bir türlü sevemedim açıkçası. Ele güzel bir parlaklık ve canlılık veriyor sürüldüğünde fakat bir türlü emilmiyor. Elleriniz uzun süre çok yağlı kalıyor sanki ellerim terlemiş gibi bir his uyandırıyor bende açıkçası. Eğer sabredip emilmesini beklerim derseniz deneyebilirsiniz.




Rossmann' ın meşhur markası Isana' nın aloe vera lı el ve tırnak kremi E vitamini de içermekte. Yapısı hafif, emiliminin çok hızlı olduğunu söyleyemeyeceğim. Evde bol bol kullanarak bitirmeye çalıştığım bir ürün :)




Watsons' tan amaçsızca yapılmış alışverişlerden biri :) İlk kokladığımda nasılsa çok beğendiğim fakat eve gelip kullandığımda ise çok ağır geldi.Çilek ve tarçın kokusu beraber olmamış, Bitirmek için bile kullanamıyorum. Koku meselesi herkese göre değişir tabi sizde ön yargı oluşturmak istemem.Yapısı hafif, içeriğinde de shea yağı ve hiyalüronik asit varmış.




Bu da kokusuna kapılıp aldığım bir ürün :) Kokusu gibi nemlendirmesi de güzel ama bana yeterli gelmiyor malesef çok soğuk günlerde. 





Vaseline' in yenilenmiş içeriğiyle Aloe Veralı ve çok katmanlı nemlendirme özelliğine sahip el kremi. Bu krem diğer denediklerim arasında tek SPF 15 olan ürün ki eller için de UV koruma çok önemli aslında yüzümüze ve vücudumuza dikkat ediyoruz fakat aynı özeni ellerimize göstermiyoruz malesef. Bu kreminde kokusunu çok beğendim, yapısı hafif ve emilimide hızlı bir denemenizi öneririm özellikle güneşli günlerin bizi beklediği günler için kullanılabilir hafiflikte.




Diğer favori ürünü en sona sakladım :) Bepanthen için ne söyleyebilirim ki her derde deva harika bir krem. Ellerimin aşırı kuruduğu zamanlarda bir kaç gün bununla acil bakıma alıyorum hemen toparlıyor. 

Kış aylarında bana oldukça problem çıkaran ellerimi bu kremlerle bakıma almaya çalışıyorum. Sıvı sabunun mahvettiği ellerime harika da bir katı sabun buldum ki bu da başka bir postun konusu olsun. Bilmiyorum sizde benim gibi el bakımında bu kadar takıntılı mısınız? 

Sizin kullandığınız el bakım ürünü önerilerinize de açığım yorumlarınızı bekliyorum.

8 yorum:

  1. el kremi konusunda ben de takıntılıyım..koku konusunda bil hassa sabunu merak ettimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabun hakkında sır vermiyim en yakın zamanda paylaşıcam :)

      Sil
  2. ben bepanthen krem değilde merhemini kullanıyorum. Hem ellerime hemde dudaklarıma gece yatmadan önce kalınca bi tabaka sürüyorum sabah uyandığımda ellerimde dudaklarımda pamuk gibi oluyo tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tavsiyeniz için ;) merhemini de kullanmışlığım var kokusu ve yapısı daha ağırdı kreme göre ama tedavi edici özelliğinin çook daha iyi olduğu gözardı edilemez doğrusu.

      Sil
  3. el kremi konusunda bende çok meraklıyım.neutrogene el kremini bende kullanıyorum.fena sayılmaz,tedavi edici değil malum.bepantene kremi el için denememiştim.mutlaka deneyeceğim,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Bende krem meraklısıyım. Şuan Bionem ürünlerini kullanıyorum. denemek amaçlı aldım kullandım kokusu güzeldi.Kesinlikle vaadettiğini sağlıyor. Özellikle Erik çiçeği özü olan favorim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Bende krem meraklısıyım. Şuan Bionem ürünlerini kullanıyorum. denemek amaçlı aldım kullandım kokusu güzeldi.Kesinlikle vaadettiğini sağlıyor. Özellikle Erik çiçeği özü olan favorim.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Bende krem meraklısıyım. Şuan Bionem ürünlerini kullanıyorum. denemek amaçlı aldım kullandım kokusu güzeldi.Kesinlikle vaadettiğini sağlıyor. Özellikle Erik çiçeği özü olan favorim.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın