23 Nisan 2013 Salı

MUA Makeup Academy Alışverişi - Kozmetik Yasağı Ne Durumda?

Kozmetik yasağı sebebiyle alışveriş yapmak için yanıp tutuştuğum pek çok sitede çoğu zaman sepetimi doldurup boşalttığım, shipping ücretlerini hesaplatıp nefsimi köreltmeye çalıştığım doğrudur. Bir nevi kedi-ciğer ilişkisi:) Geçtiğimiz günlerde de cesaretimi toplayıp tamamen deneme amaçlı MUA Makeup Academy'den ufacık bir alışveriş yaptım. Markayı çok fazla tanımıyorum, meşhur UD Naked dupe'u paletlerinden bildiğim kadarıyla. Ne alsam diye çok fazla araştırma da yapmadım, dedim ya deneme amaçlı bir kaç parça şey attım sepete. 

Fiyatlar oldukça uygun, international shipping ücreti £7.50. Ben yedi parça ürüne kargo ücreti dahil 48 TL ödedim.  Siparişimi 17 Nisan'da PayPal üzerinden verdim. Verir vermez de websitesi üzerinden kargo içeriğini kozmetik vb. belirtmemelerini rica eden bir ticket açtım. Karşılığında gönderimi standart biçimde yaptıklarını yazdılar, biraz korkmadım değil. 22 Nisan akşamı evde bu bebeğin beni bekliyor olması ise beni resmen şoka uğrattı. Kargom Royal Mail'in airmail servisiyle geldi.







Neler almışım bir göz atacak olursak: 



Tekli farlar Pearl serisinden 12 nolu olan, biri bana diğeri panpam KuBrik!'e:) Trio Eyeshadow renk Innocence. Cover and Conceal Wand Fair ve Natural renklerinde. Son olarak da Hide and Conceal
Cover Up Stick yine Light ve Medium renklerinde.



Bu postu bir öngösterim olarak kabul ediyorum, zira ürünleri deneme, kurcalama fırsatım olmadı. En kısa zamanda her biri için ayrı postlar hazırlayacağım. 

Markayı ve ürünleri incelemek, sipariş vermek için tık tık.  Biliyorsunuz yurtdışından verdiğimiz kozmetik siparişlerinin bize ulaşmama riski hala mevcut, alışveriş yapmadan önce bu riski göze almayı unutmayın. Ben en kısa zamanda bir kez daha sipariş vermeyi düşünüyorum, tabi bu sefer daha detaylı bir alışveriş olacak. 

Kozmetik yasağından sonra yaptığınız alışverişlerle alakalı deneyim ve önerilerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin:) Bu bilgiler hepimiz için oldukça yararlı olacaktır.

Sevgiler:)

33 yorum:

  1. Canıım güle güle kullaan ! Sen de kazasız belasız atlatmışsın :)) Ben de şubat ayında Beautyuk sitesinden alışveriş yapmıştım ve elime ulaşmıştı. Bu İngilizler çok hızlı yahu,benimki de çok çabuk gelmişti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Kargonun gelmesi beni daha da cesaretlendi saldiracak yer ariyorum. Ah bir de kur farki biraz daha az olsa tadindan yenmeyecek bu ingilizler:)

      Sil
  2. Keşke far bazınıda alsaymışsın çok severek kullanıyorum ve markanın en kaliteli ürünlerinden.
    Aldıklarını güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki sefere alirim not ettim:) cok tesekkur ederim

      Sil
  3. Kapatıcıların swatchlarını merak edıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulduğum ilk anda detaylıca postları hazırlayacağım, takipte kalın:)

      Sil
  4. güle güle kullanın :) hiç denemediğim bir marka, yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım
    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, benim için de çok yeni bir marka. Ayrıntılı postlar gelecek, yine beklerim

      Sil
  5. Slm :) hepsi gel beni dene diyor çok güzel görünüyorlar :) Bu markanın farını denemiştim gayet iyiydi. Memnun kalacağına eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farların renklerine ben de bayıldım, yapı ve kalıcılık itibariyle henüz bir yorum yapamam ama renkler süper:)

      Sil
  6. ben de muadan daha önce 2 kez sipariş verdim (amerikada yaşadığımdan gümrük problemim yok) ama ikisinde de site bazında büyük indirim olduğundan hem çok geç kargolandı hem de 2. siparişimde birsürü yanlış ürün gönderilmişti. yine de aldıklarımdan çok memnun kaldım, özellikle de hepsini indirimle 1 sterline falan alınca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. indirimi takip etmek gerek o zaman, indirim zamanları malesef kargolamayla alakalı sorunlar yaşanabiliyor ucuz etin yahnisi hesabı:)

      Sil
  7. Güle güle kullan canııııım <3
    Ben de en kısa zamanda vericem sipariş,ama yurtdışından ayda 2-3 kez kargo geliyor umarım sorun olmaaaz..

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarını merakla bekliyoruzzz!!!!

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Yaa beni de iştahlandırdın şimdi Ceren,ne güzel frenlemiştim kendimi uzun zamandır yasaktan dolayı.İflas ettiğimin resmidir artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günahına girmiş oldum şimdi dimi:) bence temkinli davranmakla doğruyu yapan sensin:)

      Sil
  11. Güzel ürünler varmış fiyatları ne kadar uygun, bir ara ben de sipariş vereyim. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet ürün çeşitliliği fena sayılmaz en azından bu fiyata:)

      Sil
  12. bnde şimdi verdim bakalım gelecekmii??? :S benefitten gelmişti

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. kuzum hotmailine mail attım tatlım

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar bir sorum olacak
    siz dahil belki on tane blog yazarının bu şekilde ürün getirttiğini okudum.... benim korkum şu: ya ürüne el koymakla kalmayıp hakkımızda işlem filan başlatılırsa? sonuçta yasak bişey.. merakımdan soruyorum bu yasak mahvetti bizi ya teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların yaptığı hak mı da bize yasal işlem başlatacaklar.Merak etme hiç birşey yapamazlar devlet sorunu değil bu.Bizim istediğimiz yerden alışveriş etme hakkımız zaten olmalı.

      Sil
  17. Ben de kozmetik yasağından sonra birçok siteden alışveriş ettim bloğumda yazdım çok iyi bir blogger olmasamda en azından nasıl aldığımı okumak için bakabilirsiniz: heygozdenur.blogspot.com

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın