31 Ekim 2010 Pazar

İsmek-Osmanlı Mutfağı Kursu

Bu hafta sınavlarım sebebiyle katılamamış olmanın verdiği ezikliklikle, geçen hafta yaptığımız enfes yemeklerden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Kursa başlamadan önce bu kadar keyif alabileceğimi tahmin etmemiştim. Hocamız Oya Hanım dünya tatlısı bir insan. Sayesinde birbirinden güzel tarifler öğreniyoruz her hafta. Tabi diğer kursiyerlerin de kafa dengi, şen şakrak insanlar olması işin cabası. Muftağa alışık,eli yatkın olsun olmasın içi biraz da olsa yemek yapma,yeni tatlar deneme isteğiyle dolu bir avuç insanız biz. Hepimiz aynı damak tadına, aynı beceri ve bilgiye sahip değiliz ama bu farklar bu işten daha bir zevk almamızı sağlıyor bence.

Her hafta 6 çeşit yemeğe emeğimizi veriyor ve tabiki bunları tadıyoruz. Sofranın kurulmasından, mutfağın temizlenmesine, bulaşıkların yıkanmasına kadar herşey bizim ellerimizden öpüyor tabi:) 
 Sabah 9.00 da başlayan bu zevkli mutfak serüveni şaka gibi de olsa 16.00 da bitiyor ve ben kendi adıma çok çabuk sıkılan bir insan olarak zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile. Yemekleri grup olarak yapıyoruz. Her tarife 4-5 kişi düşüyor ama bu demek değilki o gün pişen diğer yemeklerden bi haber kalıyoruz. Zaten tarifler 1 hafta öncesinden veriliyor ve ona göre alışveriş listeleri hazırlanıyor. Grupların kendi içinde telaşını, en güzelini yapma çabasını görmek, herkesin birbirine muazzam bir anlayış ve güleryüzle yaklaşması, her an yeni birşeyler öğrenmek bana büyük mutluluk veriyor:) Geçen hafta maharetli ablalarımın ustalıkla açtığı yufkaları
 hayran hayran seyrederken buldum kendimi mesela:) Mutfağı seviyorum hem de fazlasıyla. Kendi merakım, çabamla başlayan mutfak serüvenim bu kurs sayesinde bir aşama daha katediyor. Bu emeği daha profesyonel boyutlara taşıyabilmek için gereken eğitimi bir gün alacağımı umut ediyor, kaçarken resimlerle başbaşa bırakıyorum sizi:) 


                                                         
       Ekşili Lohusa Çorbası


                                              Kaplanmış Kabak- arka planda sarımsaklı yoğurt


                                Çorbadan bir kare daha, yine arka planda Tas Kebabı ve Soğanlı Pilav        
                                               

Fincan Böreği

He unutmadan bakmayın yemek tarifleriyleriyle ilgili post yazmadığıma, mutfaktan uzak değilim, sadece tembellik benimkisi foto çek, yaz bla bla zor geliyor.Bu arada resimlerin boyutları konusunda yardımıma hızır gibi yetişen Cafe Pepela'ya teşekkürü borç bilirim:)

8 yorum:

  1. Oyy ne kadar güzeller,acıktım ya Hu (her an acıkmaya hazır bünye:)
    Çok keyifli geçiyor olmalı,senin adına çok sevindim..!
    Fotoğraflarla ilgili soruna gelince,blogger ayarlarında gelişmiş düzeni tıklıyoruz.
    Resim yükledikten sonra , üzerine gelince seçenekler çıkıyor,orada geniş veya çok büyüğü tıklarsan,istediğin neticeye ulaşırsın.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. cafe pepela nasıl hayra geçtin anlatamam kara kara düşünüyordum bu resim olayını:) hızır gibi yetiştin.güzel yorumların ve yardımın teşekkür ederim:)))

    YanıtlaSil
  3. Canısı çok güzel görünüyor yemekler... Ne kadar zevklidir eminim o kurs.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ceren ne güzel bir yazı olmuş :)

    Bugün irmik helvasını kaçırdın, mükemmeldi. Evde mutlaka tarifi denemelisin ;)

    Sevgiler,

    LeyLalar / Banu

    YanıtlaSil
  5. nazlıcm teşekkür ederm gerçekten çok keyifli geçiyor zaman:)

    Banu irmik helvasına malum bayılırım tarifi yazdım deneyeceğim ama benim tarifim de bankodur yani şimdi:) afiyet bal şeker olmuştur inşallah:)

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim canım :)
    İnceliğin için ben teşekkür ederim.
    Libya'dan,kalbi muhabbetle..

    YanıtlaSil
  7. tarifleride yazsan fena olmazmış yani :)) komşu kadın da yemek kursuna gidiyo yani ismek' memnun oldugu söylenemez oraya gelen bayanlar çok aç gözlü diyo tıka basa yiyolar kalanıda taslara doldurup götürüyolar.çokmu aç kalıyolar evlerinde acaba.senin kursda da bu gibi şeyler oluyomu ?

    YanıtlaSil
  8. adsız benim kursum da hiç öyle olaylar yaşamadım hocamız cok ufku geniş ve hoş bir kadındı müsaade etmezdi, katılımcılar da gayet süper insanlardı. ama başka seans ve hocalarda dediğin tarzda olaylar yaşanmış. benim şansım seansım olmuştu

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın