25 Nisan 2010 Pazar

Sur Ocakbaşı...(itinayla tavsiye edilir)


Dikkat Dikkat; Bu yazı bünyelere zarar verebilir benden söylemesi. Sonradan vay efendim olmadı Sochic hani bize falan derseniz elimden bir şeycikler malesef gelmez:) Neysee bugün AŞK'la güzelllll bi kebap keyfi çekelim dedik. Eeee nereye gittik tabiki de Sur Ocakbaşı'na. Buraya bayılıyorum. Öküzzzzzlerrr gibi yiyip, karnımın gerildiğini hissediyorum ya benden mutlusu olmuyor:) Nerde bu Sur derseniz, Fatih Kadınlar Pazarı'nda büryancıların olduğu sokak üzerinde kime sorsanız hemencecik gösterir zira bölgenin en yoğun kebapçılarından. Buyrun bu da resmiiii:)




Salaş bi yer, lüks bi hizmet falan beklemeyin. Ama lezzet konusunda kefilim. Dehşet dehşet, siz de benim gibi etçilseniz oldukça tatmin olmuş şekilde mekandan ayrılacağınızdan eminim. Ne tavsiye edersin Sochic kısa kes Aydın havası olsun derseniz, bi çiğ köfte var anam anammm böle bişi yokkkk biz açılışı her seferinde onla yapıoruz. Resim çekmeyi akıl edene kadar çiğ köfteyi çoktan yuvarlamıştık o yüzden onun resmi eksik kaldı. Ama mükemmel, acısı kıvamı falan çok yerinde 10 numara. Sonrasında mekan zaten büryancılardan geçilmiyor, bi büryan çekin derimm. Sur'un sahipleri Siirt'li. Dolayısıyla büryan da o yöreye has şekilde yapılıo. Porsiyon küçük gelebilir benden söylemesi ama lezzet ah ahh. O yağların çıtır kısımlarının ağızda patlaması ve bıraktığı hoş tat. Büryanın altında gelen pideyi ziyan etmeyin heee, o etlerin yağıyla dehşet bi bütünlük oluyooo. Buyrun büryanımızzzzz:)



Açlık durumunuza göre Saç Tava'yla Sur Kebap'ı beraber söyleyebilirsiniz. Saç Tava'sı da çok dehşet biz bugün tercihi Sur Kebap'tan yana kullandık. He açıkçası 2sini beraber takıldığımız zamanlarda oldu, çift olarak fena bi potansiyel var ama sonrasında kalp krizi geçirme riskini düşünerek çıtayı biraz daha aşağıya çektik tabe:) Adana, tavuk, et şiş, bulgur pilavı, salata, fındık lahmacundan oluşan bi tepsi geliyor önünüze. Kısaca karnınızdan önce gözünüz fazlasıyla doyuyo. Aynen şöle bişi. Bu gördüğünüz 1 kişilik tepsi heee aklınızda bulunsun.



Kapanışı mükemmel ötesi bi tatlıyla yapıyorsunuz burda. Kendisi dillere destan Sur Tatlısı. Öküzler gibi yedikten sonra üstüne cila gibi gidiyor resmen, çok hafif. Tabaklar dolusu yeme istediği uyandırıyor. İrmik,dondurma, tuzsuz peynir sanırım şu künefelerin içine konan cinsten, üstüne tarçın, muz ve çilek taneleri. Ben bu tatlıyı anlatamıyorum kelimeler yetmiyo inanın bana. Et yemiyorsanız bile bu tatlı için gidilir Sur'a.


Bunların dışında seçenekler de mevcut tabe. Ben size Sur'un en öne çıkan mamalarında seçme yaptım. Mesela perde pilavı da süper görünüyordu denemedim ama yediğim herşey iiyse o da iidir mantığıyla konuşuyorum.Diğer kebap çeşitleri de mevcut, iskender falan da. Bunun dışında ayranı çok çok leziz. Kısacası gidin patlayana kadar yiyinnn derim. Fiyatlar zaten bu kadar şeye rağmen çok uygun bundan da emin olabilirsiniz. Seviyorum seni Sur diorum başka da bişi demiyorum. İtinayla tavsiye edilir. Gidin gariiii:PPPPP

6 yorum:

  1. afiyet olsun:))) canım da cok irmik çekmişti off:(((

    YanıtlaSil
  2. afiyet bal şeker olsunn cnmm ki öle de olmuş sanırım :)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederm hanımlar:)

    YanıtlaSil
  4. hiiiiiii o irmik tatlısı mı!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. değişik bişi canım cok bilindik tadı yok istanbuldaysan dene derim:)

    YanıtlaSil
  6. canımı çektirdin canım
    gitmek bol bol yemek istiyorum :)

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın