6 Nisan 2010 Salı

Çikolatalı Muffin



Güya rejimdeyim. Dayanamadım napiim. Aslında gırtlaktan çok, yeni aldığım muffin tepsisini denemekti amacım ( bahanem de hazır olsun ama). Sağdan soldan tarifleri kafama göre birleştirip bişiler yapmaya çalıştım. Çok da güzel oldu. Buyrun tarifim:


-2 yumurta
-4 kahve fincanı toz şeker
-1.5 kahve fincaı sıvıyağ
-1 kahve fincanı yoğurt
-1 kahve fincanı süt
-5 kahve fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
- istenilen ölçüde damla çikolata ( benim elim kaydı baya çikolatalı oldu:P))))
-göz kararı kakao


Yumurta ve şekeri mixerle bayaaaa bi karıştırıyoruz. Daha sonra yağ,yoğurt,süt ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu,vanilya ve kakao da ekle karıştırmaya devam. En son damla çikolatayı ekleyip kaşıkla şöle bi karıştırıyoruz. Muffin tepsisine kağıtlarını yerleştirip hamuru paylaştırıyoruz.İsteğe göre muffinlerin üzerine de damla çikolata koyabilirsiniz benim gibi:) Ben baya doldurdum kağıtları, tepsi 12 lik ilk seferde hamur bitmedi kalan hamuru buzdolabına kaldırıp 2. sefere attım fırına. 35-40 dakika 180c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sonuçççç şöle oluyorrrr:PPPP Deneyin derimmmm:)


7 yorum:

  1. uff süper görünüo sochiccim döktürmüşsün resmen, bu arada tepsi ne kadar pratik ve hoşmuş, nerden aldığını öğrenebilirmiyim? :) afiyet olsun şekercim..

    YanıtlaSil
  2. tatlım ama olmazki sen böyle leziz mamacıklar yapıp resimleri koydukça bizim rejimler yalan oluyo hihih:))

    YanıtlaSil
  3. cecilia tatlım eminönünden aldım pasta malzemeleri satan bi dükkandan cok güsel şeyler vardı mısır çarşısının arkasndan gidiosun adını hatrlayamadım.

    duygu kendmi de yakıorum sizi de dimiiii

    YanıtlaSil
  4. yaaaaa nasıl da canım cekmisti valla:) sen cok beceriklisin sanırım ya. Wlla ben beceremiyorum boyle seyleri:( afiyet olsunnn :_*

    YanıtlaSil
  5. hiiiii bu tepsi çeyizime alınacaklar listesinin top 10unda arrrtıkkkkkkkk :) Kız ben haziran ayı gibi istanbula geleceğimm tanısmak istiyorum maaannaaaneeeeeee

    YanıtlaSil
  6. gamze teşekkür ederim tatlım:))))

    esraa cok pratik bak kesin almalısın ay neler var bunu aldm yerde off götürürüm seni eminönüne çıldırırsnnn:)

    YanıtlaSil
  7. :) mmmmmmm :) nefis görünüyorlar ellerine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın