19 Şubat 2010 Cuma

Mis Gibi Pastane Poğaçası


Önce profiteroller,şimdi poğaçalar. Sapıttım bu hafta farkındayım. Son iki haftadır iştahım inanılmaz açık, hele geçen hafta 4 gün falan fast food takışmışımdır herhalde:))) Pişman mıyım hayırrrrrr, bi daha olsun bi daha yaparım:P Ama söz verdim kendime biraz dikkat etmem gerekiyor. İşin komik kısmı kilo vermişim 49um:P 2 hafta falan sınır koyuorum kendime sevgili okuyucu bahar kapıya dayandı kilo almanın alemi yok dimi:P Neyse ben poğaçamın tarifini veriim hemen, seviorum şu yemek işini yaa. Mutfağım mutfak gibi olsun,pastane gibi koksun, bir şeyler deniym çok çok zevkli:)))

-1 paket oda sıc. margarin
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 paket instant maya
-2 çorba kaşığına yakın toz şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-2 yumurta( 1i içine,1 i üstüne)
-Aldığı kadar un
-1 çay kaşığı mahlep

- Margarini elle ez yumuşasın, yumurtayı ekle birbirine yedir. Süt,su,maya,şeker,tuz,un ve mahlebi ekle iyice yoğur. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olsun. Malum kulak memesi kıvamı:P Hamurun üstünü kapat 15 dakika dinlendir. Sonra tepside şekillendir 1 saat de tepside dinlensin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiz, isteğe göre susam, çörek otu serp.Önceden ısıtılmış fırında 180c pişsin. Ben içlerini boş yaptım size kalmış içine ne koyacağınız hamur güzel oluyor ne koysanız yakışır. Tam pastane poğaçası gibi puf puf bi tarif. İnternetten almıştım tarifi ama nerden unuttum kara kaplı defterime not etmişim. Hatırlarsam kaynak belirtirim:)

8 yorum:

  1. poğaçaya bakmak istemiyorum ühühüü çok güzel görünüyo ellerine sağlık ben de isterim sıcak sıcak :)

    bi de şu resmin üzerindeki yazıyı nasıl yazıyosun denemediğim şey kalmadı bi sevabına anlatsan :P

    YanıtlaSil
  2. teşekkr ederm tatlım gönderiim sana hemen:) yanına da çay:) yazıyı,resim kesme vb. şyleri http://www.picnik.com/ sitesinden yapıorum canım yazı için soruosan sadece create seçeneğinden text e geçiosun ordan halledebilirsin:)

    YanıtlaSil
  3. yazı için sormuştum tatlım bakıcam teşekkür ederim çok :)
    ama eaas merak ettiğim böyle şeffaf gibi renklerde yazmak, yani fotoğraflarıma renkli yazı yazmaktan bıktım ama şeffaf yazı yazmayı beceremedim bi türlü :/ indirmediğim program kalmadı..
    ayy o poğaçalar istenmez mi hiçç :)

    YanıtlaSil
  4. hee tatlım yine ordan hallediorum yazıyı yazarken yanda kutucuk çıkıo orda normal olarak gözüküo yazının görünüşü o normali overlay olarak değiştir şeffaf olur:)

    YanıtlaSil
  5. cok enfes birşey buuuu :/
    bir de kilo verdim diyor canımızı çektirip cık cıkk cıkkk. cok fenasınnnnn ühhüüü:(

    YanıtlaSil
  6. aaaa taam bi daha eklemem mama tarifi:P valla ben de nası oldu anlamadım deli yiorum ama 1 kilo vermişim:P

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş olmuşlar,ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrr...

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın