17 Temmuz 2013 Çarşamba

Shiseido Pureness Serisi

Kozmetik ürünlerinde asla vazgeçemediğim, ölüp bittiğim ürünlerin haricinde kullandıklarıma çok sadık olduğum söylenemez. Aç gözlülüğüme yenilip çoğu zaman aynı anda birden fazla ürün alır, kimi zaman hangi akla hizmetse hepsini aynı anda dener, bir kenara atarım. Shiseido Pureness serisi de tam da maymun iştahlılığımın tavan yaptığı bir dönemde oldukça olaylı bir biçimde stoğuma girdi. 


 Son zamanlarda ilerleyen yaşla beraber çok fazla sivilce, akne problemi yaşamasam da değiştiremediğim bir şey var: Ayna gibi parlayan cildim başımın belası. Yağlı cilt geç kırışır derler, bizimkisi züğürt tesellisi işte:) Shiseido Pureness serisi de daha çok yağlı & karma, akneye meyilli ciltlere hitap eden bir seri. Özellikle pudrası ile yağlı ciltlerin beğenisini kazanan bu seriyi denemezsem tabiki de eksik kalırdım.

Bu seriyi almadan bir kaç gün önce başka bir markanın yine yağlı ciltlere hitap eden temizleyici, tonik ve nemlendirici ürünlerinden oluşan 3'lü setini alıp kullanmaya başlamıştım. Shiseido elime geçince de daha yeni kullanmaya başladığım seriyi bir kenara bırakıp ona geçtim. Bu hızlı değişimden sonra elde ettiğim sonuç ise tam anlamıyla bir hayalkırıklığı oldu. Cildim daha önce hiç bir kozmetiğe vermediği tepkiyi verdi. Yüzüm özellikle de yanak bölgem komple kabardı, minik minik egzama gibi kırmızılıklar kapladı suratımı. Tabi hemen bir dermatologtan yardım alarak 4-5 içinde cildimi normale döndürdüm. Geriye iki farklı markanın neredeyse 0 km 6 tane cillop gibi ürünü kaldı:)

Tabi cildimin hangi ürüne tepki verdiğini bulabilmek kolay değildi. Bu amaçla iki kolumun içine bir kaç gün süreyle bu hizmete tahsis ettim ve ürünleri tek tek uyguladım. Herhangi bir reaksiyonla karşılaşmayınca da tercihimi Shiseido'dan yana kullanıp bu seriye başladım. 









Gördüğünüz gibi setin içerisinde derinlemesine temizlik sağlayan krem formlu bir temizleyici, alkolsüz tonik ve matlaştırıcı etkili yağsız nemlendirici bulunmakta. Ürünler gramaj olarak orjinal boylarına göre biraz daha ufaklar.



Shiseido Pureness Deep Cleansing Foam: Krem yapılı temizleyicilerle aram pek iyi değildir, genelde jel yapıdakileri daha çok tercih ederim. Bu temizleyici kremsi yapısına rağmen sevdiğim bir ürün oldu. Cildi kurutmadan, yormadan temizliyor. Bazı temizleyicilerden sonra cildimizi gıcır gıcır hissederiz ya bu his Shiseido'da kesinlikle yok. Oldukça yumuşak bir şekilde işini yapıyor. Yapısı birazcık kıvamlı, bu sebeple küçük bir miktarı yüzünüz için yeterli gelecektir. Ürünün içerisinde minik mavi partiküller mevcut, bu partiküllerden peeling etkisi beklemeyin, zira suyla temas edince yok oluyorlar. Serinin diğer ürünlerinde olduğu gibi temizleyicinin de hafif, fresh bir kokusu var, ben rahatsız olmadım.  

Shiseido Pureness Balancing Softener: Öyle softener falan dediğine bakmayın bildiğimiz tonik işte. Alkolsüz yapısıyla temizleyiciyi güzel bir biçimde destekleyip cildi yatıştırıyor. Kullandığım süre içinde cildimin yağ dengesini (dengesizliğini) başarılı bir şekilde kontrol ettiğini fark ettim. Rutin cilt temizliği haricinde gün içinde makyajsızken cildimi pis, yağlı hissettiğimde hemen elim bu ürüne gider oldu. Verdiği temizlik ve refahlık hissini çok sevdim. Temizleyicide de olduğu gibi cildimi kesinlikle yormadı. (Alkolsüz olmasının payı büyük) Seride ilk bitirdiğim ürün oldu. Stoğumdaki tonikler bitince devam edebileceğim bir ürün.

Shiseido Pureness Mattifying Moisturizer: Yağsız, hafif ve hemencecik emilen yapısı beni can evimden vurdu. Cildi nemlendirirken, yağlanmasını kusursuzca geciktiriyor. Tabi tüm gün süren bir matlık garantilediği yok ama yağlı ciltleri tatmin edeceğine eminim. Seride en beğendiğim ürün oldu diyebilirim.




Shiseido Pureness serisi genel anlamda benden geçerli notlar aldı. Özellikle nemlendiricisini tavsiye etmekle beraber, toniğinin de yağlı ciltler için iyi bir destekleyici olduğunu eklemekte fayda görüyorum. Bu seti 1v1y'nin Tekin Acar kampanyasından oldukça uygun bir fiyata almıştım, fakat uzun zaman oldu. Yağlı cilde sahip olanlar için Shiseido'yu denemek açısından iyi bir fırsat olabilir. Bakın derim.

1 yorum:

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın