7 Şubat 2012 Salı

Saç Sorunsalı Vol. 58345387

Saçlarımla başım dertte desem şaşırır mısınız? Blogu sıkı takip edip, röfle maceralarımı biliyorsanız tabiki de şaşırmazsınız değil mi? Aslında somut olarak bir şey olduğu yok, saç baş konularında fikirlerinize ihtiyacım var, biraz dertleşme postu olacak.

Sarı saç gerçekten de bir tutkuymuş derlerdi inanmazdım. Bir kere kanına sarı tutkusu girdi mi, başka renkleri gözün görmüyormuş anlamış oldum. Sağda solda sarı saçlı birini gördüğümde manyak gibi keser hale geldim, hele de o saçlar bakımlı, rüzgarda Blendax kızı gibi uçuşan tipteyse. Tabi maşallah demeyi ihmal etmiyorum merak etmeyin:) Sarı saçlı biri kapsama alanıma girdi mi hemen saç uçlarına bakılıp yıpranmışlık kontrol ediliyor, sonra dip rengi var tabi, küllü mü dore mi, kızıllık var mı, yıpranmış mı? Anlayacağınız sarı saçla kafayı bozmuş durumdayım. Utanmadan milleti kesiyorsun, sende durum ne derseniz 2,5 ay önce bob modelini kendime uyarlayıp kestirdim, gerçi benimki bobluktan çıktı uzun bob diyebiliriz:D İlham kaynağım tabisi Gwyneth Paltrow ve bombastik saçları. Tabi benim perçemlerim olduğu için önleri uzun olmadı.



Fotoğraf saçımı kestirdiğim gün çekildi şu an boyu biraz daha uzun.

Asıl konuya gelecek olursam bu aralar röfleleri kapattırıp koyu renge dönme fikri aklımı kurcalamakta. Bir önceki röfle maceramda ufak tefek kopma yaşadım. Şu an o kopan yerler kendine geldi ama tabiki de saçımın boyuna göre hala kısalar ve uzamaları daha epey zaman alır. Şu anki dip itibariyle anca Nisan ayında dip röfle yaptırabilecek kıvama gelirim. Ve şimdiden endişeleniyorum, ilk kez saçıma bir işlem yaptırmaktan korkuyorum garip. Ya tekrar anlamadığım bir şekilde abuk yerlerde kopma problemi yaşarsam,çünkü saçım geçen sefer garip bir şekilde tam tepeden kopmuştu. Aralarda ya da saçın alt arka kısımlarında olsa gam yemem. 

1-2 hafta içinde dip boyası yaptıracağım, eğer kendimde o cesareti bulursam röflelerimi kapattırmayı düşünüyorum. Direk kopkoyu bir renge döner miyim, sanmam. Ha ne renk olur o da meçhul ya, hatta sarıya kıyabilir miyim emin bile değilim. Kuaför koltuğuna oturduğumda psikolojime göre ne çıkarsa artık. Büyük ihtimalle sarıyı kapattığımda köpek gibi pişman olacağım da. Anlayacağınız kafam karışık. Aslında siyah saçlı halimi arada özlüyorum ama sarıdan siyaha direk dönmek şu an için imkansız. Koyuya döndüğümde şu an kamufle ettiğim kopuk saçlarım sırıtır mı diye endişe etmiyor da değilim.

Anlayacağınız fikirlerinize ihtiyacım var, röfleden vazgeçemeyenler, koyu saç sevenler, kopma problemi yaşayan ve üstesinden gelenler, saçlarıyla başı dertte olanlar klavye başına, kısacası saç konusunda söyleyecekleriniz varsa bu postu lütfen yorumsuz bırakmayın.

16 yorum:

  1. cnm bende seninle aynı korkuları yasamıstım gecen sene. benimkinde gözle görülür kopmalar yoktu ama saç yoğunluğumda ciddi bi azalma vardı. kel kaldım diye ağlama krizleri geliordu :))) ben çok uzunca bir süre röfle yaptırmadım :S aama sarıyı da kapattırmadım. dip boya ile geçiştirdim. yaklaşık 7 ay sonra falan röfle attırdım, o da sık sık deil. benden tavsiye sakın koyuya dönme.. çünkü bu zahmete bir kere katlandın, biraz saçların toparlasın, uzasın yavas ve az röflelerle devam et. koyuya dönersen en gec 1 sene içinde tekrar sarıya dönmeye uğrasacaksın :S o zaman işte durum çok çok kötü olur ;)

    YanıtlaSil
  2. sana sarı saç çok yakışıyor, rengini çok beğendim, bence bir kere boyamaya başlarsan sürekli değştirmek istiyorsun bu yüzden bir müddet daha bu tonda kullan röfleler daha çok açıldığı için siyaha bile boyasan belli olmaya devam ediyor bir de sarıdan sonra ne renk yaparsan yap pek tutmuyor, sarımsı bır parlaması oluyor, kullanmaya devam et bence bu saç rengini, keşke saçlarım dökülmese de ben de bir kere sarı denesem

    YanıtlaSil
  3. Bence koyu renge dön. Havalarda kötü zaten. bırak biraz kendi haline. yazın dönersin sarıya gene, hem yazın hayat daha güzel:)

    YanıtlaSil
  4. canım merhaba;

    ben bundan 1bucuk sene once felaket durumdaydım. saçlarım yani :p saçlarım yandı, avuç avuç döküldü vs vs. suçu bır suru seyde aradım; boya, demır eksikliği , saç bakımımı boslamam falan.
    ama dokulmeye devam edıyordu.annemın deyımıyle benım 3 kısılık sacım at kuyrugu yaptıgımda kedı kuyrugu gbı gorunuyordu :) sımdı guluyorum ama gercekten felakettı durum.
    mat, cansız, ucları kırık kırık, catallasmıs ve hızla dokulen saclar :) kel olacagım dıye korkmustum yanı, o derece.

    (neyse yeterince dramatize ettim :p)

    önce saç şekillendiriciyle vedalastım. sonra sacımı kestırdım, oldukca kısa hem de. sonra zeytınyaglı bakım maskelerı, vıtamın hapları derken sacım topladı. tabıı degısık sampuanlar vs.hepsı de blogumda var. simdi cok ıyı durumda ama rıske atmak ıstemıyorum. reklamlarını gormustum, talep ettim bana da yolladılar, gk hair in sampuan, krem ve serumunu denedım. burada satan bır kuaforden almaya karar verdım.sülfat da yok, ki senin saçların işlem gormus, daha cok ıse yarar. istersen bir arastır :)

    YanıtlaSil
  5. swl en son dip röflemi 5 ay önce attırmıştım eğer sarıyla devam etme kararı alırsam anca nisan gibi yaparım zaten, benim de enteresan şekilde ne kadar dökülme kopma yaşasam da saçım hala gür, moralimi bozan kopan 2 paket, dediğin gibi koyuya döndüğümde sarı yaptırmaya kalkarsam bu sefer kel kalırım. şu ana kadar hep yoğun röfle kullandığım için bu sefer dipleri az yaptırırsam gözüm alışır mı acaba bir de ben kendi saçımın üstüne yaptırmadığım için dip rengi çok yoğun olur sanki.

    pia çok teşekkür ederim saçlarımın tonunu ben de beğeniyorum ama derdi bitmiyor:)dediğin gibi röfleli saçı kapatmak için bir kaç ke üst üste boyamak lazım o sarılar tamamen yok olsun diye, ama kumral tarzı bir renge dönsem uçlardan sarı çıksa da çok sırıtmaz, sarıya dönemk istiyorsan iyi düşün derim.

    adsız ne yaptın sen yazın tekrar arı yapmaya kalkarsam kafamda saç kalmaz:)

    gamze dediğin markayı araştıracağım, çok teşekkür ederim. çok yoğun bir bakım dönemine girersem kopma yaşamam gibi geliyor ama ya olursa. allahtan saç düzleştiricisini bıraktım çok nadir üstlerden düzeltiyorum ayda yılda bir. o da olsaydı yanmıştım:)

    YanıtlaSil
  6. sarı saç herzaman kusurları daha çok belli ediyor bu sebebple koyuya dönersen tam tersi saçların daha sağlıklı görünür

    YanıtlaSil
  7. saçlarını en kısa saçının uzunluğunda kes aynı boya gelsin hatta kıyabilirsen kısalt saçlarını , ve siyaha dön sonra daha dikkatli uatırsın fazla zarar vermeden

    YanıtlaSil
  8. Şimdi madem sarı istiyorsun hevesini alana kadar saçların sarı kalmalı. En kötü şey insanın başkasının saçına başına özenmesi ama kendi yapamaması çünkü kendimden biliyorum:)
    Benim önerilerim diplere röfle değil dip boya yaptırman. Yani röflenin krepe atarak yapılması. Ayrıca 30 volum açıcılar saçı kızıl yapar, kızıllık istemiyorsan saçını düşük volumlu açıcı ile açtırmalısın (toz olanlarında mavi ve beyaz tozlar var kuaförünle konuş bunlardan kullanacak ise yavaş işlem yapan ve az yıpratıcı olan beyazını kullansın) ve her ıkı dakıkada bir paketler kontrol edilmeli, öyle seni boyasın gitsin başkasına fön ceksın gelsın durumu olmasın. Kopma genelde zamanında mudahale edilmediği zaman oluyor cunku acıcı sac rengini sacı ıncelterek acar fazla incelen saç ise kopar.
    umarım hersey ıstedıgın gıbı olur, sarı sana yakısmıs:)

    YanıtlaSil
  9. Bende röfle sever bi sarısın olarak sakın sarıdan donme derim cunku insan cidden pisman oluyor ve cok ozluyor. Ben sayisiz kere rofleden ne renklere gectim ardindan da tırıs tırıs röfleye döndüm. Bakım ve fön yağları önemli. Dün blogumda Nashi ürünlerine post yaptim cok memnunum tavsiye ederim:) Kimsenin kanına girmesine aklını karıstırmasına izin verme:)

    YanıtlaSil
  10. ben sarı saç= sorun demek! saça fazlasıyla zarar veriyor röfle uygulaması,sen de bir çoğumuz gibi saçlarına ve saç sağlığına önemveriyor ve kafa yoruyorsun .kafam rahat etsin sağlıklı olsun dersen koyu saç diyorum.ilerleyen yaşlarda sarı tonlarını düşün bence :)

    YanıtlaSil
  11. Ama saçının rengi çok güzel. Bu kadar açtırmışken koyu yapma bence.

    YanıtlaSil
  12. Aynı sorunları bende yaşıyorum.Boyasız,röflesiz kestane rengi saçlarıma 4 ay önce röfle yaptırdım,çok yıprandı(kuaförün beceriksizliği de etkili bunda).Sonra saçlarımı bir karışa yakın kestirdim.Şu an hala kırıklarla dolu ve kopmalar var.Aynı senin gibi koyu halime dönsem mi diye arada kaldım.Sanırım 3-5 ay daha kullanıp döneceğim,en azından kopmalar gitmese de görüntüsü kaybolur
    Sorunla ilgili çözüm bulursan mutlaka yaz.belki bana da ışık olursun :)

    YanıtlaSil
  13. ezgi en azından bu konuda kendimi avutabilirim:)

    scissor hands 81 saçlarımı o kadar kestirebilmem mümkün değil zaten su an uçalrda çok problemim yok ön perçemler biraz yıpranmış olduğu için. sarıdan siyaha tek kalemde dönek yürek ister ama.

    tia maria çok teşekkür ederim dediğin gibi sarıda karar kılabilirsem dip boyayla devam edeceğim, röfle zamanı da kuaförümün kulaklarını çekerim artık:)çok teşekkürler önerilerin için.

    güzellik paleti nashi argan yağını swl'de blogunda önerimişti, sanırım bakmam gerekecek.daha sarıdan vazgeçmeden derdine düştüm bir de dönersem vay halime.

    nil dediğin gibi malesef sarı saç insanın kendine yaptığı en büyük eziyet ama aynı zamanda yakışan için en güzel şımarma yöntemi. koyu saçın havası da ayrı bir sürü renk denedim işte budur dediğim sarı oldu o sebeple kafam karışık zaten.

    kybeleninrenkleri çok teşekkür ederim açana kadar akla karayı seçip sonra koyultsammı diyorum:) saç konusunda sağlıklı düşünemiyorum sanırım.

    shayna forumda röfleli halini gördüm ve bayıldım çok güzel olmuş,şu an benim kopmam yok kopan paketler açılırken gitti zaten, o kopuklar giderken benim de içim gitti tabi.o sebeple birbirimizi iyi anlarız. dönemden önce iyi düşünmemiz lazım tekrar sarı yapma lüksümüz yok malesef.

    YanıtlaSil
  14. SELAM TESADÜFEN DENK GELDİ VE KAYITSIZ KALAMADIM BU NASIL BİR RUH HALİYSE ÖNCE DELİLER GİBİ SARIYA TUTKUYLA BAĞLANIR HER TÜRLÜ SACI MAHFETMESİNE,MADDİ OLARAKTA KÜLFET BENCE.SAC MASKELERİ ŞAMPUANLAR.MASKELER BUNA RAĞMEN BOYATIRIZ VE HER NE HİKMETSE ÜZERİNDEN BELLİ BİR SÜRE GEÇİNCEDE BAŞKA BİR RENK YADA DEĞİŞİM?YAZIK EDERSİN DİYORUM SACIN ZOR TOPARLANIR BENCE MERAĞINIZI ALIN DAHA SONRA YAVAŞ YAVAS RENK DEĞİŞİMİNİ UYGULAYIN SELAMLAR BLOGUNUZ ÇOK ZEWKLİYDİ AYNI GELGİTLERİ BENDE YAŞADIM VE RÖFLELİ SARI HARİKA UPUZUN SACLARIMI DEĞİŞLKLİK ADINA BOZDUM DİNLENDİRYORUM VE AHHHHHH DİYORUM NEDEN YAPTIM Kİ SACLARIMDAN NE İSTEDİM ...SEVGİLERLE...

    YanıtlaSil
  15. Bak canım
    Sarı çabuk kirlenir Sen sen ol ya kumral ya da kahve yaptır saçına Çok beğenirsin

    YanıtlaSil
  16. Bence güzel olmuş değiştirme

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz değerli, bizi onlardan mahrum bırakmayın