Kuru soğanı yemeklik doğrayıp,margarinle öldürüyoruz. İçine salçayı ilave edip,salça yanmadan ateşten indiriyoruz.Mercimeği yıkayıp 4 su bardağı su ile haşlıyoruz. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp,ince bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp 30 dak şişmesini bekliyoruz. Bu sırada maydonoz ve taze soğanı ince ince kıyıyoruz. Bulgurla mercimek şişince salça soğan karışımı,baharatlar,maydonoz ve taze soğanı ekleyip iyice yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip afiyetle mideye indiriyoruz. Yanına soğanlı,sumaklı salata çok yakışıyor benden söylemesi.
tarif buradan alınmıştır ben kimyon koymuyorum hoşlanmadığım için:)
ohh bizde gönder :D bende hic denemedim $u mercimek koftesini halbuki baya kolaymi$ bi hafta sonu denicem tarifi :D
YanıtlaSil:) ah canım sen iste yapıp gönderiim:) dene bak çok kolay bi zahmeti yok:)
YanıtlaSilikimizdeki iştah ve sevdiklerimiz ortak eğer kanka olsak burgerdan cıkmaz aburcubura doymaz evde sürekli gün yapar lömbürdetirdik herşeyiii :D
YanıtlaSilellerine sağlık öptüm gocceman...
hehehe koptum tatlım valla doğru tespit:) napalım seviyoruz can boğazdan gelir dimi ama:) çok teşekkür ederim ben de öptümmm mucks
YanıtlaSilHarika görünüyor eline sağlık:) ben de arada sırada yapıyorum ve delicesine yiyorum hiç doymadan :D
YanıtlaSilteşekkür ederim minecim:) valla ben de mercimek köftesinde sınır tanıyamıorum malesef:)
YanıtlaSilehihi eline saglık cnm.. ben bi kere denemiştim bi ögrenci evinde, mercimek pilavı diye az dalga gecmemişti arkadaşlar :)
YanıtlaSilayyy kuzumm koptum:) oluo öle şeyler arada ben de geçen aylarda revani yapmıştım her zaman kullandgm tarften başka bi tarfle denedim iğrenç olmştu lapa lapa serbet fazla gelmiş heheh:)
YanıtlaSil